Zorgkwartier Venray

De Reali en Zorgkwartier Venray foto zorgcomplex

Zorgkwartier Venray

Leven en beleven

Sinds 1 september 2020 is Venray een kleinschalig woonzorgcomplex rijker. Samen met Proteion ontwikkelde De Reali Zorgkwartier Venray, een gezellige woonplek voor ouderen met dementie en/of ouderen met een lichamelijke beperking.

De visie van de zorgondernemers van Zorgkwartier Venray was vanaf het eerste contact met De Reali duidelijk: Leven en beleven. Buiten de uitstekende zorg, waarop de bewoners kunnen rekenen, staat het welzijn van de bewoners hoog in het vaandel. De zorgondernemers vinden het belangrijk dat de bewoners een leuke, zinvolle invulling van de dag hebben. Deze daginvulling bestaat onder andere uit activiteiten als samen wandelen, fietsen met de duo-fiets, het spelen van gezelschapsspellen en bakactiviteiten.

Dit moest uiteraard tot uitdrukking komen in het uiteindelijke resultaat van het project. Al op de tekentafel is er rekening gehouden met voldoende ruimte, zowel binnen als buiten het gebouw. Zorgkwartier Venray biedt plaats aan 27 bewoners, waarvan 16 studio’s voor mensen met dementie en 11 studio’s voor mensen met een lichamelijke aandoening. Alle studio’s hebben een eigen sanitairvoorziening.

De zorgondernemers

De zorgondernemers van Zorgkwartier Venray:
Jordi Stammen en José Peeters

De enthousiaste zorgondernemers van Zorgkwartier Venray zijn Jordi Stammen en José Peeters. José is verpleegkundige heeft veel kennis en ervaring op het gebied van het verzorgen van mensen met dementie en mensen met een somatische beperking. Jordi is verpleegkundige en heeft onder andere ervaring opgedaan als eerste wijkverpleegkundige en meewerkend teamleider in de thuiszorg bij Proteion.

Samen hebben Jordi en José een jarenlange ervaring opgebouwd in de zorgsector. Die ervaring zetten ze nu in om de bewoners van Zorgkwartier Venray te verzorgen en ze een zinvolle dagbesteding te bieden.


‘De opbouw van Zorgkwartier Venray hebben we in samenwerking met De Reali gedaan. Samen hebben we goed gekeken naar de indeling van het gebouw en onze wensen om het zo huiselijk en gezellig mogelijk te maken. Dit is dan ook door de prettige samenwerking heel goed gelukt!’

– José Peeters, zorgondernemer

De zorgondernemers van Zorgkwartier Venray: Jordi Stammen en José Peeters

Het woonzorgcomplex

Zorgkwartier Venray is gelegen in een rustige wijk aan de rand van het gezellige centrum van Venray. Hier komen de bewoners optimaal tot rust, terwijl het centrum slechts op loopafstand ligt.

Aan de straat ligt een ruime parkeerplaats. Achter het woonzorgcomplex ligt een mooie, gezellige tuin waar plaats is voor activiteiten. Het grootste deel van de dag vertoeven de bewoners in de grote huiskamer op de begane grond van het gebouw. De huiskamer is ook als zodanig ingericht, waardoor de bewoners zich al snel op hun gemak voelen. Vanuit de keuken heeft de kok een mooi zicht op de huiskamer. De betrokkenheid van de bewoners bij het bereiden van een maaltijd is hierdoor groot.

De verdiepingen van Zorgkwartier Venray zijn per trap en per lift bereikbaar. Zo kunnen ook de bewoners die moeilijk ter been zijn zich vrij door het gebouw bewegen. Tevens kan het personeel zich snel verplaatsen en daarmee optimale zorg verlenen.

De bewoners wonen allemaal in een eigen studio. Bij de indeling van het gebouw is rekening gehouden met een optimale verdeling van het aantal studio’s ten opzichte van de woonruimte voor de bewoners. De studio’s zijn van alle gemakken voorzien, hebben een eigen sanitairvoorziening en er is ruimte om bezoek te ontvangen. Alle studio’s hebben grote raampartijen en meer dan voldoende lichtinval. Het concept ‘leven en beleven’ is in elk detail van het woonzorgcomplex terug te vinden.

De Reali en Zorgkwartier Venray plattegrond studio
De Reali en Zorgkwartier Venray foto zorgcomplex
De Reali en Zorgkwartier Venray foto zorgcomplex achtertuin

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u in contact komen om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Vul het contactformulier in of bereik ons rechtstreeks met onderstaande contactgegevens. Wij staan u graag te woord.

De Reali B.V.
Pannenberg 18, 5951 DM Belfeld
06 50 51 04 15  •  administratie@dereali.nl