Klosterhoaf Arcen

De Reali en Klosterhoaf Arcen foto zorgcomplex

Klosterhoaf Arcen

Zorgzaam samen leven

In maart 2020 vestigt midden in Arcen een kleinschalig woonzorghuis met de vertrouwde naam Klosterhoaf. Samen met Proteion ontwikkelde De Reali een fijne en liefdevolle plek voor ouderen met dementie en/of ouderen met een lichamelijke beperking in het voormalige gemeenschapshuis en bibliotheek van Arcen.

De visie van de zorgondernemers van Klosterhoaf is zorgzaam samen leven, met veel aandacht voor het familiegevoel en het gemeenschapsgevoel. Samen met de bewoners van het woonzorgcomplex, hun familieleden, vrijwilligers uit Arcen en de zorgprofessionals wordt de zorg die nodig is geboden en wordt er een beschermend huishouden gecreëerd. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Activiteiten bestaan onder andere uit koken of bakken, muziek maken, creatieve activiteiten en uitstapjes.

De Reali heeft bij de ontwikkeling van het woonzorgcomplex rekening gehouden met de wens om het familiegevoel en het gemeenschapsgevoel tot uitdrukking te laten komen in de indeling van het gebouw. Bij de renovatie van Klosterhoaf zijn er 25 woonruimtes voor bewoners gecreëerd. De kamers zijn verdeeld over 2 etages. Elke etage heeft een eigen gezamelijke woonkamer en keuken waar dagelijks vers wordt gekookt.

De zorgondernemers

De zorgondernemers van Klosterhof Arcen:
Leon Janssen en Ellen Wilbers

Leon Janssen en Ellen Wilbers zijn actief als zorgondernemers van Klosterhoaf. Samen hebben ze jarenlange ervaring opgebouwd in de zorgsector, maar het zijn de afzonderlijke kwaliteiten die de combinatie van het duo zo sterk maakt.

Leon heeft veel ervaring in verzorgen en verplegen van ouderen, heeft in zijn loopbaan veel kennis opgedaan met functies als teamleider en manager en is bovendien erg muzikaal. Ellen is een echte duizendpoot in de zorgwereld. Ze is begonnen als kok in een revalidatiecentrum en is jaren actief geweest in de ouderenzorg in de facilitaire dienstverlening.


‘Klosterhoaf verbouwen was een uitdaging voor zowel De Reali als voor ons. Alles was nieuw voor ons allen. Twee werelden kwamen bij elkaar en dankzij het enthousiasme, creativiteit en de doortastende samenwerking staat er nu een prachtig gebouw waarbij de eigenheid is behouden en waar het voor onze bewoners en medewerkers zeer fijn wonen c.q. werken is.’

– Leon Janssen en Ellen Wilbers, zorgondernemers

De zorgondernemers van Klosterhof Arcen: Leon Janssen en Ellen Wilbers

Het woonzorgcomplex

Klosterhoaf is gelegen in het centum van het maasdorp Arcen, dichtbij alle voorzieningen en op loopafstand van de bekende kasteeltuinen en rustgevende natuur.

Achter het voormalige gemeenschapshuis ligt een geheel afgesloten tuin, waar het heerlijk verblijven is onder de oude bomen. De twee gemeenschappelijke woonkamers zijn gezellig ingericht. Geheel volgens de visie van de zorgondernemers zijn familieleden, vrienden en buurtbewoners altijd welkom om deel te nemen aan activiteiten of voor een kopje koffie.

Op elke verdieping van Klosterhoaf zijn alle faciliteiten aanwezig die nodig zijn voor intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. Bewoners kunnen terecht in een van de gezellige woonkamers en in de keuken worden dagelijks verse maaltijden bereid.

De Reali heeft het oude gemeenschapshuis tijdens de renovatie opnieuw ingedeeld, waarbij 25 studio’s zijn gerealiseerd. De bewoners wonen allemaal in een eigen studio, aangepast aan de wensen en behoeften van de bewoner, voor een optimale kwaliteit van leven. De studio’s zijn van alle gemakken voorzien, hebben een eigen sanitairvoorziening en er is ruimte om bezoek te ontvangen. Het concept ‘zorgzaam samen leven’ is in elk detail van het woonzorgcomplex terug te vinden.

De Reali en Klosterhoaf Arcen plattegrond studio
De Reali en Klosterhoaf Arcen foto zorgcomplex
De Reali en Klosterhoaf Arcen foto zorgcomplex achtertuin

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u in contact komen om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Vul het contactformulier in of bereik ons rechtstreeks met onderstaande contactgegevens. Wij staan u graag te woord.

De Reali B.V.
Pannenberg 18, 5951 DM Belfeld
06 50 51 04 15  •  administratie@dereali.nl